Вртићи П.У. “Чика Јова Змај“ из Смедеревске Паланке спремни су за отварање 11. маја и дочек деце која су се пријавила. У складу са препорукама Министарства просвете, Школске управе и Института за јавно здравље, направљен је план рада, донете су мере и организован рад поштујући социјалну дистанцу.

Након проглашења ванредног стања, вртићи су комплетно дезинфиковани, а одмах по доношењу одлуке о почетку рада 11. маја, поново је урађена комплетна дезинфекција од стране запослених у „Чика Јова Змај“, а након тога вртиће је дезинфиковао  Завод за јавно здравље, Пожаревац.

Завод за јавно здравље, Пожаревац обавио је дезинфекцију свих објеката: „Петра Пан“, „Наша Радост“, „Ташмајдан“, Плави Чуперак“, „Лептирић“, Селевац „Бамби“, Азања „Бубамара“, Кусадак „Сунце“, Голобок „ Колибри“ као и Централне кухиње, пекаре, магацина, Управне зграде и свих возила за превоз хране.

Сваки вртић је направио тим васпитача и осталих запослених који ће радити са децом у складу са нормативима Министарства просвете. Број деце у собама је смањен. Врата вртића биће закључана све време, осим у термину који је одређен за пријем и одвођење деце.

Радиће се по препорукама Министарства просвете и поштоваће се све мере, а захтевамо и од родитеља да поштују све мере које смо добили од надлежних служби, (ношење маски, рукавица), на свим улазима биће постављене дезобаријере. Улазиће по један родитељ, поштујући препоручену дистанцу.

Напомињемо још једном!

За децу која се враћају у вртиће од 11. маја потребно је да оба родитеља доставе потврду послодавца да су у радном односу и да послове обављају у седишту или у другим пословним и организационим јединицима послодавца уз навођење контакта послодавца. Ту потврду предају превентивној сестри, којој предају и потврду надлежног педијатра, не старију од седам дана, о здравственом стању детета као и да је уредно вакцинисано.

На улазу у вртиће  постављена су  обавештења са свим потребним информација о мерама за родитеље.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *