U okviru Erasmus + projeta “project 01 – curriculum reform” 3 vaspitača iz naše Ustanove i Direktorka imali su prilikuju da posete Dečiji vrtić “Iskrica” u Zagrebu radi posmatranja pri radu.

Vrtić Iskrica ima dogogoišnje iskustvo u EU projektima, a takođe je i stručmo-razvojni centar za obuku vaspitača za rad sa darovitom decom.

Izvrstan Vrtić i izvrsni domoćini…

https://vrtic-iskrica.zagreb.hr/default.aspx?id=96

Aktivnost je trajala 5 dana. Tim DV Iskrica, obezbedio nam je svakodnevni šestočaovni program u okviru koga smo imali priliku da posmatramo, ali i učestvujemo zajedno sa koleginicama iz Hrvatske u vaspitno-obrazovnom radu njihove Ustanove.

Aktivnost je obuhvatala posmatranja specijalnih programa poput: programa održivog razvoja i multikulturalnosti, ranog učenja Engleskog jezika kroz igre koje podsrtiču motorički razvoj, programa glazbeno-likovnih aktivnosti sa elementima tradicije… Imali smo prilike da posmatramo i učestvujemo u aktivnostima na otvorenom, aktivnostima sa naglaskom na upotrebu prirodnih materijala, aktivnosti u okviru projekta projekta “Putujemo oko sveta”…

I pored predviđenog programa koji su osmislili, rado su nam odgovarali na sva pitanja, pokazivali pedagošku dokumentaciju, izašli u susret u svakoj situaciji… Izvaredan vrtić. Nadamo se da ćemo imati prilike da u budućnosti produbimo saradnju u cilju uzajemnog napredka i uskoro imati priliku da se ponovi družimo.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *